Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Provençaalse salade met gegratineerde geitenkaas

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

2 eetl. rode wijnazijn
3 eetl.. vloeibare honing
1 theel. Provençaalse kruiden
5 eetl walnootolie
4 plakken zachte geitenkaas, eventueel ontkorst
100 gr gemengde sla
25 gr walnoten, grof gehakt
50 gr zwarte olijven, gehalveerd
aluminiumfolie
pannenkoekmes

Bereiden

Grill voorverwarmen.

In kom azijn, 1/2 eetl honing, Provençaalse kruiden, walnootolie en zout en peper naar smaak tor dressing kloppen.

Bakplaat bekleden met aluminiumfolie.

Plakken kaas op bakplaat leggen en de rest van de honing erover sprenkelen.

Bakplaat 10 cm onder de hete grill schuiven en kaas in 3 minuten laten smelten en iets laten kleuren.

Sla met dressing omscheppen en over de borden verdelen.
Met breed pannenkoekmes de plakken geitenkaas op de salade leggen.
Walnoten en olijven erover strooien.

Lekker met stokbrood.

Variatie: Mijn geitenkaasjes zijn niet bruin gegratineerd omdat ik ze (in een van aluminium gemaakt) bakje even op de BBQ had opgewarmd. De resultaat voor het oog is iets anders, de smaak blijft hetzelfde, nl héérlijk !!

P.P.
360 Kcal
10 gr eiwit
31 gr vet
11 gr koolhydraten

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

feiner Kartoffelsalat
Spaanse snijbonensalade
Rodekoolsalade met venkel
Ham-preisalade
Salade marinera

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes